Aleksandar Šešelj – Zapad tek sada shvata kakvu je grešku napravio sa Kosovom

0
147

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj izjavio je da je Zapadu tek sada jasno kakvu je grešku napravio formirajući državu Kosovo koja je tempirana bomba na tlu Evrope.

Ugledni nemački političar Vili Vimer , bivši potpredsednik Parlamentarne skupštine OEBS-a,  izjavio je da je Kosovo kao država bilo planirano još od kraja 80-ih i da je “njegova jedina svrha da bude američki nosač aviona na zemlji”. On je ponovio da je rat protiv Jugoslavije bio ilegalan i da se za “rešenje konflikta mora insistirati na izvornoj Rezoluciji 1244 SB UN” iz 1999. Kako Srpska radikalna stranka komentariše sve češće sumnje koje iznose pojedini evropski političari kada je u pitanju budućnost Kosova odnosno kada je u pitanju preispitivanje politike koja je vođena prema južnoj pokrajini od strane Zapada, pitali smo potpredsednika stranke Aleksandra Šešelja.

Vili Vimer je inače ocenio da se način na koji je uništena Jugoslavija i dalje koristi za urušavanje međunarodnog poretka stvorenog na Statutu UN i  Helsinškoj povelji. Vimer je podsetio da je Pariskim aktom iz 1990. godine obećano da će se zabraniti rat na Starom kontinentu, a onda su se Bil Klinton i Madlen Olbrajt pojavili u Evropi zbog globalnih interesa SAD.Vimer je naveo da se sada suočavamo i sa izgradnjom agresije protiv Rusije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here