Održana komemoracija povodom smrti Dragana Jajića

0
249

Povodom smrti poznatog društvenog i javnog radnika, višegodišnjeg predsednika Vatrogasnog saveza Vojvodine i  člana Izvršnog odbora Vatrogasnog saveza Srbije Dragana Jajića, u subotu 9.marta je u baroknoj sali Skupštine grada Zrenjanina održana komemorativna sednica.

Pored supruge Branke, kćerke Jelene i članova porodice preminulog sekretara Vatrogasnog saveza Zrenjanina, komemoraciji su prisustvovali prijatelji , saradnici kao i predstavnici lokalne samouprave. Nakon što je minutom ćutanja odata poslednja pošta preminulom Draganu Jajiću obraćajući se prisutnima, predsednik Vatrogasnog saveza Srbije Dragan Mihajlović je rekao da je Dragan Jajić u Vatrogasnom savezu Srbije ostavio neizbrisiv i nemerljiv  trag.

Od Dragana Jajića oprostili su se i predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine Zvonko Rakita, predsednik Vatrogasnog saveza Zrenjanina Dragan Ćapin,  predsednik vatrogasnog saveza Vojvodine Siniša Šavija kao i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura.

Na komemoraciji je pročitan i telegram saučešća pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Srbije i načelnika Odeljenja za vanredne situacije Predraga Marića.

Dragan Jajić rođen je u Novom Sadu 1948. godine. Bio je sekretar Vatrogasnog saveza u Zrenjaninu. Pored diplome inženjera specijaliste, stekao je diplomu novinarske škole i čin rezervnog kapetana prve klase. Bio je pilot, direktor Aero kluba u Zrenjaninu, predsednik Vazduhoplovnog saveza Vojvodine, sekretar SIZ-a za zapošljavanje u Zrenjaninu i direktor firme „Vatroinženjering“. Dobitnik je ordena za vojne zasluge, Medalje rada, Zlatnog krsta za posebne zasluge u dobrovoljnom vatrogastvu i niza drugih priznanja.

Sahrana Dragana Jajića obavljena je u subotu, 9.marta na Tomaševačkom groblju u Zrenjaninu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here