Miljan Damjanović: Ne može se očekivati od Haškog tribunala da donese presudu u korist istine

0
148

Predsednik Beogradskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović izjavio je da niko u Srbiji ‚‚ne može očekivati od Haškog tribunala da donese presudu u korist istine za događaje koji su se dešavali tokom ratova devedesetih godina‚‚.

Predsednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove Teodor Meron, izjavio je da se konačna presuda po žalbi Radovana Karadžića na prvostepenu presudu, kojom je zbog ratnih zločina osuđen na četrdeset godina zatvora, može očekivati krajem marta. Šta Srpska radikalna stranka očekuje od nove presude Karadžiću, bilo je pitanje koje smo postavili predsedniku Beogradskog okružnog odbora Srpske radikalne stranke Miljanu Damjanoviću.

Radovan Karadžić je žalbom zatražio da prvostepena presuda bude poništena zbog proceduralnih grešaka i pogrešno utvrđenih činjenica kao i da mu bude ponovo suđeno. Tužioci su u svojoj žalbi od mehanizma za međunarodne krivične sudove  zatražili da Karadžić bude osuđen i za genocid 1992. godine i da mu kazna bude pooštrena na doživotni zatvor.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here