Nebojša Petrović: Srpska fudbalska liga danas je na niskom nivou

0
504

Novinar Nebojša Petrović ocenio je da je srpska fudbalska liga danas na niskom nivou pa tako samo povremeno imamo klubove koji mogu da se bore na međunarodnoj sceni.

Svojevremeno pokrenut projekat: «Bila jednom jedna liga» izazvao je oduševljenje ogromnog broja fudbalskih zaljubljenika na prostoru od Vardara pa do Triglava. Reč je o objavljivanju sentimentalnih fudbalskih  priča iz nekadašnjih izdanja dnevnih i revijalnih novina, u periodu kada je bivša jugoslovenska liga bila jedna od najjačih u Evropi. Kada je reč o našoj ligi danas,  gde je njeno mesto u evropskim okvirima, pitali smo sportskog novinara Nebojšu Petrovića.

Srpski fudbalski klubovi u evropskim takmičenjima 2018/19. imali su  četiri predstavnika: Crvenu zvezdu u  Ligi šampiona kao prvaka, Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope kao viceprvaka Superlige Srbije i pobednika Kupa Srbije. Tu su se još našli i niški Radnički i Spartak Ždrepčeva krv u kvalifikacijama za Ligu Evrope kao trećeplasirani odnosno četvrtoplasirani tim Super lige Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here