Politikolog Aleksandar Pavić: Oko pitanja Kosova ne pita se sam Vučić

0
3928

Politikolog Aleksandar Pavić je izjavio da se oko pitanja Kosova ne pita sam Vučić jer je on preuzeo pojedine obaveze kako bi došao na vlast,  pa se postavlja i veliko pitanje da li će predsednik ispuniti ono što je obećao.‚‚

Pojedini domaći analitičari komentarišući jednu od teza o padu aktuelne vlasti, naveli su  ‚‚da će Srpska napredna stranka pasti kada njihov lider Aleksandar Vučić to bude rešio, a ne kada ga opozicija obori.‚‚ Koliko je  tačna ova teza pitali smo politikologa Aleksandra Pavića.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je nedavno u  Vašingtonu zvanično predstavljao Savez za Srbiju kao predsedavajući Saveza i tada je  razgovarao sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom i predstavnicima Stejt departmenta. Prema Jeremićevim rečima „vlast u Srbiji tvrdi da dogovor nije blizu, što apsolutno nije istina. On je rekao da će u jednom trenutku započeti medijski blickrig i brutalan performans u kojem bi mogli da izbiju nemiri na Kosovu i Metohiji, koji bi se onda zaustavili, a potom ponovo otvorio proces čiji cilj nije novo pregovaranje, nego samo da se objavi ono što je već iza zatvorenih vrata usaglašeno“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here