Ministar Trivan na sastanku UNEA-4 u Najrobiju

0
143

Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je da je drugog dana zasedanja Skupštine UN za zaštitu životne sredine u Najrobiju poručeno da će se regionalnim povezivanjem i zajedničkim odgovorom na ugrožavanje i degradaciju životne sredine lakše i brže dostići nacionalni ciljevi postavljeni u ovoj oblasti.

 Ministarstvo zaštite životne sredine saopštilo je da je drugog dana zasedanja Skupštine UN za zaštitu životne sredine u Najrobiju poručeno da će se regionalnim povezivanjem i zajedničkim odgovorom na ugrožavanje i degradaciju životne sredine lakše i brže dostići nacionalni ciljevi postavljeni u ovoj oblasti. Ovaj skup, koji je održan u okviru pratećeg programa UNEA-4, predstavlja nastavak procesa razvijanja međuregionalne saradnje u oblasti zaštite životne sredine u Jugoistočnoj i Južnoj Evropi, koji je započet na konferenciji u Beogradu „Inovativna rešenja za smanjenje zagađenja u Jugoistočnoj i Južnoj Evropi“, održanoj u decembru 2018. godine.

Ministarska konferencija, koju su svi učesnici ocenili kao izuzetno uspešnu, dovela je do formiranja nove grupe zemalja Južne Evrope u UNEA koje će u budućnosti bliže sarađivati, što je jedan od ključnih pomaka u regionalnom povezivanju i saradnji u ovoj oblasti. Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan posebno je, tokom svom izlaganja, ukazao na to da zemlje Jugoistočne i Južne Evrope, uprkos razlikama, povezuju slični ekološki problemi koji zahtevaju i slične mere za rešavanje.

Prema rečima Trivana Srbija će ostati posvećena doslednom ostvarivanju zaključaka ovog značajnog regionalnog skupa i sveukupnih međunarodnih ciljeva u zaštiti životne sredine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here