Miša Vacić o problemu odlaska mladih iz Srbije

0
291

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić ocenio je da bi čitavo društvo moralo da uloži mnogo više napora i želje  kako bi Srbija postala pristojno mesto za život i rad.

Najbolja dijagnoza društva u kojem živimo su rezultati nedavno sprovedenog istraživanja koje je pokazalo da oko tri četvrtine mladih između četrnaest  i trideset godina ima neku vrstu namere da ode iz Srbije, pa bi takva činjenica morala da bude alarm za celo društvo. Kako Srpska desnica komentariše ovakva istraživanja? Predsednik Srpske desnice Miša Vacić je odgovarajući na ovo pitanje naglasio da  je ovakav podatak alarmantan i da bi svi činioci u zemlji morali više da urade kako bi mladi ostajali u Srbiji.

Galupovo istraživanje pokazalo je da Srbiju u ovom trenutku želi da napusti skoro polovina populacije između petnaest  i dvadeset devet godina, tačnije njih četrdeset šest odsto, kako bi započeli život u nekoj drugoj državi, bez ideje o povratku. Osim toga, i dvadeset sedam odsto školovane populacije, odnosno visoko-obrazovanog kadra, izrazilo je spremnost da trajno napusti Srbiju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here