Predsednik Vučić sastao se sa generalnim direktorom Forin Ofisa za politička pitanja Ričardom Murom

0
104

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim direktorom Forin Ofisa za politička pitanja Ričardom Murom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim  odnosima, koji su, uprkos kompleksnim okolnostima, dobri.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim direktorom Forin Ofisa za politička pitanja Ričardom Murom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim  odnosima, koji su, uprkos kompleksnim okolnostima, dobri. Predsednik je  istovremeno izrazio zainteresovanost za dalje unapređenje i jačanje sveukupne saradnje.

Aleksandar Vučić je izrazio nadu da će međunarodna zajednica nastaviti sa racionalnim pozivima Prištini da odustane od taksi koje je uvela protiv Srbije i srpskog naroda, a Srbija će, odmah po ukidanju tih anticivilizacijskih nameta, biti spremna za nastavak razgovora sa Prištinom. Predsednik Vučić je upoznao generalnog direktora Mura sa činjenicom da Priština nije ispunila jedinu svoju obavezu iz Briselskog  sporazuma, a među kojima je formiranje Zajednice srpskih opština. Po njegovim rečima uvođenje taksi i izglasavanje Platforme u prištinskom parlamentu su najbolji dokaz da Priština ne razmišlja o dijalogu, već o rešenjima koja bi mogla da destabilizuju ceo region.

Politički direktor Mur je rekao da će Velika Britanija, uprkos Bregzitu, ostati posvećena pomoći i podršci regionu Zapadnog Balkana, naglasivši da je integracija čitavog Zapadnog Balkana u Uniju ključna za njegovu stabilnost i prosperitet. On je naglasio da je prištinskoj strani izneo zahtev za ukidanje taksi, kako bi dve strane što pre nastavile dijalog.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here