U Zrenjaninu je promovisana knjiga Bore Otića ,,Šorom sredom dvared’’

0
177

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin održana je promocija knjige Bore Otića pod nazivom ,,Šorom sredom dvared’’

Bora Otić, televizijski i radio voditelj, predstavio je Zrenjanincima svoju novu knjigu ,,Šorom sredom dvared’’ u Salonu Narodnog muzeja. Reč je o knjizi koja sadrži 42 priče i ,,Rečnik mog zavičaja’’ odnosno pojmovnik sa opisima arhaičnih reči i izraza i njihovim tumačenjem. Knjiga je deo trilogije Šorom sredom a o tome nam je nešto više rekao sam autor.

Autor se ovom prilikom prisetio i promocije svoje prve knjige koja je bila upravo u Zrenjaninu. Izrazio je zadovoljstvo što se ponovo našao pred Zrenjaninskom publikom koja je ispunila Salon Narodnog muzeja do poslednjeg mesta.

Bora Otić je autor i urednik emisije „5kazanje“ koja se 15 godina emituje na Radio-televiziji Vojvodine i u vrhu je gledanosti ove televizije. U knjizi „Šorom sredom, dvared“ ne nalaze se priče iz „5kazanja“ već su bajkovito i slikovito opisane naše naravi, prošlost, mentalitet, način života, običaji, smicalice, mitovi i legende sa ovih prostora. Knjiga na 240 strana baštini jezik sredine koji je u izumiranju, etnološki je bukvar i bogato je ilustrovana fotografijama koje pokazuju kako se nekada živelo, radilo, oblačilo i ponašalo ovde kod nas.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here