Poslanici SRS uputili podršku ministru spoljnih poslova Venecuele

0
168

Poslanici Srpske radikalne stranke su ministru spoljnih poslova Venecuele Horheu Areasu poručili da su svi oni pristupili Grupi prijateljstva sa tom zemljom u znak podrške jer se nad njom nadvilo zlo, ali da mora izdržati u odbrani nezvisnosti i slobode.

Ministar Horhe Areas je u susretu sa članovima poslaničke Grupe prijateljstva sa Venecuelom, rekao da je podrška koju Srbija pruža narodu i Vladi Venecuele izuzetno bitna. On je poslanike upoznao sa genezom problema i događaja koji su doveli do političke krize u Venecueli, ukazujući i na direktno mešanje i pritisak Vlade SAD. Ministar Areas je naglasio je da Amerika pokušava da u Venecueli izazove humanitarnu krizu, koju bi iskoristila za pripremu vojne intervencije po modelu agresije na SRJ 1999. godine. Potpredsednik Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta je rekla da je Venecuela energetski bogata zemlja i da je to razlog nasrtaja na nju što je potpuno nedemokratski, i da predstavlja ništa drugo nego divljaštvo.

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić je istakao da mešanje Amerike u druge države tim narodima donosi dugo ispaštanje. Oni žele da nametnu podaničke vlasti, naglasio je Mirčić, i ako ne uspeju mirno to pokušavaju da ostvare vojnim putem.
Narodni poslanik Nataša Jovanović je naglasila da Amerika u neokolonijalističkom stilu pokušava da nametne vlast građanima Venecuele, tako da je borba ove države borba za slobodni svet.

Nataša Jovanović je istakla i da politika totalitarizma američke vlade ne datira od poslednjih događaja, već se ona sprovodi još od osamdesetih godina dvadesetog veka. Ta politika je prema rečima Nataše Jovanović, nanela mnogo zla Venecueli ali je ona sada na izdisaju, tim pre što je Rusija sada mnogo jača nego pre dvadest ili trideset godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here