Dragan Petrović: Pojavom opozicije u medijima vlast bi počela da se kruni

0
150

Politički analitičar Dragan Petrović izjavio je da je osnovni zahtev protesta u Srbiji oslobađanje medija, a pojavom opozicije u medijima vlast bi počela da se kruni.

Portparolka u Evropskoj komisiji Maja Kocijančič je izjavila da za zemlje Zapadnog Balkana važi evropsko načelo da je “parlament mesto gde treba da se raspravlja” o političkim i drugim pitanjima. Govoreći o protestima  u Srbiji,  ona je rekla da su ‚‚protesti jedno od temeljnih prava, što EU  podržava u tom kontekstu”. Protesti se održavaju i u Tirani i u Podgorici pa neki mediji govore o ‚‚balkanskom proleću‚‚ .Da li ovi protesti  imaju zajedničke karakteristike, glasilo je pitanje koje smo postavili političkom analitičaru Draganu Petroviću.

Prema poslednjem izveštaju Reportera bez granica, kako su istakli pojedini politički analitičari, stepen slobode medija u Srbiji je izuzetno pogoršan i beleži najveći pad u odnosu na sve druge države regiona – za deset mesta za godinu. Predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bliher Bjeregard je  izjavio tim povodom da je Srbija najgori primer kršenja medijskih sloboda na Balkanu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here