Vučić dodelio orden Alekseju Mileru iz Gasproma

0
161

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić uručio je Orden srpske zastave drugog stepena predsedniku Upravnog odbora Gasproma Alekseju Mileru, uz ocenu da je Miler pokazao srcem, a ne novcem kako poštuje malu zemlju, slobodarski opredljenu i njen narod, koji je uvek uspevao da sačuva svoju zemlju.

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić uručio je Orden srpske zastave drugog stepena predsedniku Upravnog odbora Gasproma Alekseju Mileru, uz ocenu da je Miler pokazao srcem, a ne novcem kako poštuje malu zemlju, slobodarski opredljenu i njen narod, koji je uvek uspevao da sačuva svoju zemlju.

Predsednik je Milera odlikovao za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije. Aleksandar Vučić  je rekao da je Miler, time što je došao da primi orden Srbije, pokazao koliko mu je stalo do prijateljskih odnosa sa srpskim narodom, dodajući da je Srbija je od Milera naučila koliko je važna gasifikacija za napredak zemlje.

Predsednik je naglasio da je saradnja Srbije i Rusije u oblasti energetike od neprocenjivog značaja, kao i međusobni prijateljski odnosi.

Vučić je rekao da zahvaljujući Mileru i Gaspromu građani Srbije ne nailaze na probleme sa isporukom gasa.

Predsednik je ukazao da to nije jedina Milerova zasluga, već on kao i Gasprom imaju veliku ulogu u obnovi Hrama Svetog Save, simbola bratske saradnje dva pravoslavna naroda.

Miler je istakao da nagradu shvata kao visoku ocenu rada cele kompanije na srpskom tržištu i podvukao je da je Gasprom i u najkomplikovanijim prilikama poštovao obavezu prema građanima Srbije i isporučivao gas. On je ocenio kao upsešno poslovanje NIS-a, koji uplaćuje najviše novca  budžet i vodi modernizaciju preduzeća na osnovu najnovijih svetskih tehnologija.

Ceremoniji u Predsedništvu Srbije prisustvovali su ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predstavnici Gasproma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here