Osmi protest u Zrenjaninu ,,Jedan od pet miliona’’

0
199

Osmi protest u Zrenjaninu ,,Jedan od pet miliona’’ obeležilo je obraćanje najvećeg broja govornika do sada. Zrenjanincima su se ove nedelje obratili: jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas, potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović, poslanik Demokratske stranke Miroslav Vasin, predsednik udruženih sindikata Srbije ,,Sloga’’ Željko Veselinović i predsednik Zelene ekološke partije –  Zeleni Dejan Bulatović. Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas rekao je da već 100 dana traju protesti širom Srbije i da na taj način narod pokazuje želju da se loša vlast promeni.

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović osvrnuo se na smenu predsednika gradske opštine Grocka Dragoljuba Simonovića objasnivši slikovito da je juče počeo ustanak protih dahija.

Poslanik Demokratske stranke Miroslav Vasin istakao je da Srbija nije ustala zbog toga što se teško živi već zbog toga što aktuelna vlast čini sve da ponizi narod i ubedi ih da ne veruju svojim očima.

Predsednik udruženih sindikata Srbije ,,Sloga’’ Željko Veselinović osvrnuo se na nedavno hapšenje Zrenjaninaca Milana Pernata i Miljana Čičića.

O Miljanu Čičiću i Milanu Pernatu govorio je i predsednik Zelene ekološke partije –  Zeleni Dejan Bulatović koji je rekao da je zahvaljujući njima, između ostalog, Zrenjanin opozicioni grad.

Nakon obraćanja govornika, građani su se uputili u protestnu šetnju ulicama Zrenjanina. Organizatori skupa su još jednom podsetili okupljene da će 13.aprila u Beogradu biti organizovan protestni skup svih gradova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here