Održan tradicionalni kviz znanja „Šta znaš o zdravlju” u organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin

0
261

Crveni krst Zrenjanin organizovao je tradicionalni kviz znanja “Šta znaš o zdravlju“ za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada.

U svečanoj Sali Crvenog krsta u Zrenjaninu održan je tradicionalni kviz znanja „Šta znaš o zdravlju” za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada. Ovo takmičenje ima tradiciju dugu gotovo tri decenije, a cilj je obrazovanje što više mladih za preventivu i očuvanje zdravlja.Jedna od najvažnijih delatnosti u Crvenom krstu jeste upravo I zdravstveno preventivni rad. Učesnike je na početku kviza pozdravila i poželela im uspeh na takmičenju sekretar Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević koja je naglasila da su svi učenici pobednici samim tim što su učestvovali na takmičenju “Šta znaš o zdravlju”, koje ima pre svega edukativni karakter.

U kategoriji takmičara osnovnih škola, prva tri mesta pripala su učenicima Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ – Mili Mitrić, Dunji Salapuri i MIlici Stevanović , dok su u kategoriji srednjih škola najbolji bili Nemanja MIlankov, Anđela Lalić I Anastasija Knežević, učenici srednje Medicinske škole. Za prva tri osvojena mesta pripremljene su nagrade, a prvoplasirani učenici u obe kategorije stekli su pravo učešća na pokrajinskoj smotri znanja Crvenog krsta Vojvodine, koja će biti održana 10.aprila u Novom Sadu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here