Socijalno-ekonomski savet o platama u javnom sektoru

0
231

Socijalno-ekonomski savet dao je pozitivno mišljenje za stavljanje van snage Zakona o privremenom uređenju osnovica za obračun i isplatu plata i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava od 1. janura iduće godine.

Na konferenciji za novinare je rečeno da se taj zakon odnosi na šezdeset sedam hiljada zaposlenih u javno komunalnim preduzećima i na oko sto trideset hiljada u javnom sektoru. Socijalno-ekonomski savet je dogovorio i dalji plan rada u narednom periodu, kao i pospešivanje i podršku rada lokalnih SES-a, jer su od dvadeset devet  gradova u Srbiji oni formirani u samo osam Govoreći o sednici Socijalno-ekonomskog saveta ministar Zoran Đorđević je rekao:

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije Duško Vuković i UGS Nezavisnost Zoran Stojiljković rekli su sa svoje strane da su predložili  da se prihvati inicijativa za izmenu člana 70 a Zakona o PIO, odnosno za ukidanje “penala” za prevremeno penzionisanje.Na taj način bi se ispravila nepravda prema  trideset hiljada radnika koji su ispunili samo jedan od dva uslova za penziju. Vuković rekao je nakon sednice da su za izmene potrebne dodatne finansijske analize i da se nada da će članovi Socijalno-ekonomski savet već na sledećoj sednici o tome detaljnije raspravljati.

Naredni, četvrti po redu sastanak biće održan 29. marta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here