Potpisani ugovori o stipendiranju između grada Zrenjanina i učenika i studenata sa teritorije grada

0
388

U baroknoj sali Gradske kuće danas su potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata sa teritorije grada Zrenjanina. Od ove godine grad će učenicima i studentima sipendije isplaćivati na 10 mesečnih rata u iznosu od 5400 odnosno 8.400 dinara

60 učenika i 69 studenata sa teritorije grada Zrenjanina danas je potpislo ugovore o stipendiranju sa gradom Zrenjaninom. Ugovore je sa đacima i studentima potpisao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić koji ih je na samom početku pozdravio i istakao da je potpisivanje ugovora o stipendiranju jedan od lepših poslova koji se rade u gradskoj kući i da se predstavnici gradske vlasti trude da u gradu stvore takvu atmosferu da se i đaci i studenti po završetku školovanja vrate u Zrenjanin i da se tu ostvare i privatno i poslovno te da se sa tim ciljem otvaraju i nove fabrike i nova radna mesta. Na kraju im je čestitao na dosadašnjim uspesima i poželeo im dobre rezultate i tokom daljeg školovanja. Pored gradonačelnika Janjića potpisivanju je prisustvovala i Jelena Dragić, načelnik Odeljenja za društvene delatnosti grada Zrenjanina, koja je istakla da je za stipendije izdvojeno oko 9 800 000 dinara i da će učenicima i studentima od ove godine biti isplaćivano 10 mesečnih rata umesto dosadašnjih 9 te da će učenici primate stipendiju u iznosu od 5400, a studenti u iznosu od 8400 dinara.

Ugovore su najpre sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem potpisali učenici srednjih škola, njih 60. Jedna od njih je Marija Ninković, učenica 2 razreda prirodno matematičkog smera Zrenjaninske gimnazije

Nakon učenika potpisivanju ugovora pristupilo je 69 studenata sa teritorije grada. U njihove ime, al ii u ime učenika prisutnima se obratio Nemanja Čobanov, student 5. godine Medicinskog fakulteta.

Povećanjem broja rata stipendija sa 9 na 10 i povećanjem iznosa na 5400 i 8400 dinara od ove godine Grad Zrenjanin izjednačio je broj rata i iznose sa republičkim učeničkim i studentskim stipendijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here