Ministar Đorđević: Prioritet jačanje postojećih i osnivanje novih socijalno-ekonomskih saveta

0
108

Ministar za rad i zapošljavanje Zoran Đorđević izjavio je da će prioritet u narednom periodu biti jačanje postojećih i osnivanje novih socijalno-ekonomskih saveta na lokalnom nivou.

Ministar za rad i zapošljavanje Zoran Đorđević izjavio je da će prioritet u narednom periodu biti jačanje postojećih i osnivanje novih socijalno-ekonomskih saveta na lokalnom nivou. Đorđević je, u obraćanju novinarima uoči okruglog stola Socijalno-ekonomskog saveta na temu jačanja kapaciteta lokalnih socijalno-ekonomskih saveta na osnovu iskustva Republičkog Saveta, podsetio na to da je u proteklih godinu dana formiran 21 lokalni socijalno-ekonomski savet.

Ministar Đorđević je ukazao na važnost dijaloga između poslodavaca, sindikata i lokalnih samouprava kako bi se zajedničkim delovanjem jačala privredna aktivnost i socijalni dijalog, ali i rešavali problemi na lokalnom nivou.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović ocenio je da je upravo u tome suština problema  – lokalne samouprave nisu spremne da sarađuju sa predstavnicima poslodavaca i sindikata i da rešavaju lokalne probleme.

Zamenik predsednika Unije poslodavaca Srbije Ivan Kovačević konstatovao je da je socijalni dijalog na republičkom nivou zaživeo u poslednjih nekoliko godina i da sada socijalni partneri zajednički traže najkvalitetnija rešenja, što je ogroman iskorak.

Kovačević je napomenuo da bi decentralizacija socijalno-ekonomskih saveta  trebalo da doprinese tome da se u svim gradovima bolje živi u svakom pogledu, počev od rada do ekoloških uslova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here