Najavljen 69.Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

0
93

Povodom održavanja 69.Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, u Narodnom pozorištu Toša Jovanović održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ove pozorišne manifestacije.

Naš grad će po drugi put zaredom biti domaćin pozorišnim trupama iz Vojvodine , a tokom festivalskih dana biće kako je najavljeno, prikazano jedanaest dramskih i lutkarskih ostvarenja. Direktor Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” Ivan Francuski je rekao da je pred zaposlenima još jedan umetnički izazov koji će kako je rekao uspešno biti priveden svom kraju.

Uoči početka značajne pozorišne manifestacije, Ivan Francuski i direktor Gomeksa Goran Kovačević su potpisali i petogodišnji ugovor o donatorstvu između te zrenjaninske kompanije i Narodnog pozorišta Toša Jovanović.  Goran Kovačević je posle potpisivanja ugovora, naglasio da je manifestacija koja će biti održana od 12. do 18.aprila sve bolja i da svojom misijom oplemenjuje sve ljubitelje pozorišne umetnosti.

Predsednik Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine Valentin Vencel naglasio je da  je Zrenjanin izvanredan spoj sjajne publike i izuzetnog teatra. On je rekao i nešto više o kvalitetu predstava koje će biti prikazane zrenjaninskoj pozorišnoj publici tokom festivalskih dana.

Na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji će biti održan pod sloganom „Pozorište u stigmatizovanom društvu“, nastupiće pored domaćina, Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” i Pozorište mladih iz Novog Sada, Narodno pozorište iz Subotice, Srpsko narodnog pozorište, Novosadsko pozorište/Ujvideki sinhaz, Narodno pozorište iz  Sombora i Dečje pozorište  iz Subotice.

Čast da 12.aprila otvori festival pripalo je Narodnom pozorištu Toša Jovanović sa predstavom – mjuziklom „Bilo jednom u Banatu“.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here