Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Mostaru

0
135

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Mostaru da je veoma važno da svi poštuju teritorijalni integritet Srbije, jer i Srbija poštuje teritorijalni integritet svih ostalih.

On je to rekao odgovarajući na novinarsko pitanje da prokomentariše izjavu predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika o prekrajanju granica u regionu. Vučić je rekao da je smatrao nedoličnim izjave pojedinih političara iz BiH koji su rušili i kršili teritorijalni integritet Srbije u uverenju da je moguće da samo Srbija bude oštećena.

Govoreći o odnosu Srbije prema BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, on je istakao da Srbija “nema nikakvih pretenzija, želja, niti bilo šta slično”.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Mostaru sa liderom HDZ BiH i zamenikom predsedavajućeg Doma naroda parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem o intenziviranju saradnje dve države. Vučić je rekao da je razgovarao o svim temama saradnje BiH i Srbije, o pitanjima našeg priključenja Evropskoj uniji, privrednoj saradnji, kako bi se videlo kako se može unaprediti dalja saradnja.

Vučić je rekao da već petu godinu zaredom dolazi na otvaranje Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, dodavši da je tu uvek dobro dočekan, na čemu je zahvalan Čoviću. Predsednik Vučić  je podsetio da Srbija želi još tešnju saradnju Srbije i Bosne i Hercegovine. U 2015. godini razmenu  je iznosila  milijardu, a 2018. je dostigla  skoro milijardu devet stotina miliona evra.

Predsednik Srbije je naveo da, bez obzira na teško istorijsko nasleđe i razlike u stavovima u vezi sa događajima iz prošlosti, treba graditi budućnost u miru i stabilnosti u sve većem razumevanju i sve bližoj saradnji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here