U Kulturnom centru Zrenjanina održana je završna svečanost 45. Pesničke štafete

0
171

U Kulturnom centru Zrenjanina održana je završna svečanost 45. Pesničke štafete. Pobednici ovogodišnje štafete su Sergej Petković i Sara Majkić

U okviru tradicionalne manifestacije GNB “Žarko Zrenjanin” Pesničke štafete” predstavnici biblioteke i ovogodišnji gost voditelj pesnik Vladimir Andrić posetili su 60 škola u gradu i okolini u potrazi za najboljim pesnicima osnovcima. Oni koji su bili najbolji predstavili su se na završnoj svečanosti “Pesničke štafete” održanoj u Kulturnom centru Zrenjanin, gde su takođe predstavljeni i najbolji program kojima je pesnik dočekan u školama. “Pesnička štafeta” održana je po 45 put, a od ove godine ona nosi status manifestacije od posebnog značaja za grad Zrenjanin.

Direktor GNB “Žarko Zrenjanin” Milan Bjelogrlić rekao je da sama “Pesnička štafeta” i poruke koje ona šalje svrstavaju ovu manifestaciju u manifestacije od posebnog značaja za grad Zrenjanin nego od posebnog značaja za celu državu. On je izrazio veliku zahvalnost i nastavnom osoblju u školama koje već godinama pruža podršku u organizaiji “Pesničke štafete”

Ovogodišnji gost voditelj bio je Vladimir Andrić, pesnik, pisac, dramaturg, reditelj i dugogodišnji urednik Dečijeg i školskog programa radio-televizije Beograd I autor televizijskih emisija Laku noć, deco i Pustolov. On je istakao da je obilazak škola zahtevao puno rada dok je žiriranje bilo nešto lakše.

U kategoriji nižih razreda treća mesta osvojili su Aleksa Stojković, Sofija Kešelj i Zoran Katić, druga Andrea Karlaš i Aleksandar Stokić, a najlepšu pesmu pod nazivom “Učenje” napisao je Sergej Petković

U kategoriji viših razreda treća mesta osvojili su Marko Dimović, Aleksa Bjeljac i Miroslav Vrška. Druga mesta su osvojile Anđela Novakov i Emina Stan, a prvo mesto sa pesmom “Deda” osvojila je Sara Majkić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here