Otvoren 69. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

0
154

Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, 69. po redu, otvoren je u NP ,,Toša Jovanović’’ u Zrenjaninu

Od 12.do 18.aprila Grad Zrenjanin  je domaćin najstarijeg festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine. Otvaranju festivala prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, direktor NP ,,Toša Jovanović’’ Ivan Francuski kao i predsednik Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije MIrko Krlić. Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić je ovom prilikom isakao da je grad veoma ponosan na pozorište jer je Zrenjanin grad kulture i grad uspešnih institucija.

Prema rečima direktora NP Toša Jovanović Ivana Francuskog, pozorište se i ove godine prihvatilo da bude domaćin festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine u nadi da će ove godine festival biti još bolji. Francuski je istakao i da ovaj festival značajan kako za pozorište tako i za sam grad Zrenjanin.

Na pitanje kako tumači ovogodišnji moto festivala  “Pozorište u stigmatizovanom društvu”  Francuski je rekao

Festival je otvorio Mirko Krlić, predsednik Odbora za kulturu i informisanje Narodne Skupštine Republike Srbije koji se prisutnima obratio sledećim rečima.

Prve večeri festivala publika je imala priluku da pogleda predstavu pod nazivom “Bilo jednom u Banatu”.Na ovom Festivalu, nastupiće Narodno pozorište “Toša Jovanović”, Pozorište mladih, Narodno pozorište Subotica, Srpsko narodnog pozorište , Novosadsko pozorište, Narodno pozorište Sombor, kao i Dečje pozorište Subotica.Festival se održava pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina i uz podršku kompanije „Gomex“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here