Okrugli sto u MOSS

0
128

U prostorijama Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Zrenjanin održan je okrugli sto o pristupačnosti u skladu sa principom univerzalnog dizajna

Savez slepih Srbije kao jedna od reprezentativnih i najstarijih organizacija osoba sa invaliditetom uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja organizovao je okrugli sto u Zrenjaninu na temu pristupačnost u skladu sa principima univerzalnog dizajna. Za osobe sa invaliditetom i za slepe i slabovide osobe pristupačnost je jedna od veoma važnih oblasti kako bi mogli da budu što samostalniji. Kakva je trenutna situacija u Srbiji kada je u pitanju pristupačnost rekla je Jelena Stojanović, sekretar Saveza slepih Srbije.

Predavanje je održao Aleksandar Bogdanović iz Centra za razvoj inkluzivnog društva iz Beograda i saradnik evropskog Instituta za dizajn i invaliditet iz Dablina koji je učestvovao u kreiranju univerzalnog dizajna.

U gradu Zrenjaninu je dosta toga urađeno po pitanju pristupačnosti ipak još uvek postoje određene stvari koje bi mogle da se poboljšaju u narednom periodu, o tome je nešto više rekao predsednik Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih  Zrenjanin Nenad Vukeljić.

Prema rečima Nenada Vukeljića u Zrenjaninu je dosta toga pokrenuto i urađeno a za dalje unapređenje potrebno je dosta sredstava ali i dobre volje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here