Predsednik Vučić sastao se sa predsednikom EBRD Sumom Čakrabartijem

0
91

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj – EBRD Sumom Čakrabartijem.

Predsednik Evropske banke je rekao da je Srbija ekonomski lider regiona. Istakao je da je stabilna ekonomska situacija osnovni pokretač novih investicija u Srbiji, što potvrđuje iznos od  tri koma pet milijardi evra tokom 2018. godine. Namera EBRD-a je da svoj portfolio u Srbiji podigne na milijardu evra.

Predsednik Vučić saglasio se da je ova godina šansa za privlačenje novih ulaganja u Srbiju i rekao da očekuje veću pomoć Evropske banke za privlačenje investicija u privatni sektor, sa posebnim akcentom na mala i srednja preduzeća.

Predsednik EBRD-a Čakrabarti je zamolio predsednika Vučića da podrži pokretanje regionalne saradnje na polju zaštite konkurencije, što je on i prihvatio. Predloženo je da se osnuje Forum tela za zaštitu konkurencije zemalja Zapadnog Balkana sa sedištem u Beogradu.

Na sastanku se govorilo o dosadašnjim investicijama EBRD-a u Srbiji, o infrastrukturnim i energetskim projektima. Sagovornici su potvrdili značaj realizacije projekta Vinča- postrojenje za preradu otpada.

Predsednik Vučić potvrdio je učešće na predstojećem sastanku lidera Zapadnog Balkana na godišenjem skupu Evropske banke za obnovu i razvoj u Sarajevu u maju mesecu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here