Milan Krkobabić u Priboju

0
138

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić postigao je dogovor sa rukovodstvom opštine Priboj i sa zainteresovanim poljoprivrednicima iz tog kraja o saradnji na osnivanju novih zadruga.

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić postigao je dogovor sa rukovodstvom opštine Priboj i sa zainteresovanim poljoprivrednicima iz tog kraja o saradnji na osnivanju novih zadruga. Krkobabić je novinarima posle obilaska terena na kojem se planira formiranje zadruga rekao da se nada da će u Priboju uskoro biti formirane voćarska, stočarska i složena zadruga.

On je preneo da je sa predsednikom opštine Lazarom Rvovićem dogovorio da lokalna samouprava u Slobodnoj zoni Priboja omogući infrastrukturnu podršku i obezbediti stručnu osobu za ovaj posao. Ministar  je naglasio da je cilj da na ovom području vratimo mladima nadu u bolju budućnost, uz ocenu da je zadrugarstvo budućnost i jedan od stožera razvoja sela.

Ono što će biti jedini pokazatelj da li su žitelji iz okoline priboja na pravom putu, biće eventualni razgovor iduće godine u ovo  vreme o formiranju jedne složene zadruge.

Krkobabić je boravio  u Priboju u okviru Programa ravnomernog regionalnog razvoja Srbije i učešća države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih i investicione projekte postojećih zadruga.

Sastanku sa rukovodstvom Priboja prisustvovali si i predsednik Akademijskog odbora za selo SANU akademik Dragan Škorić,predsednik Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović i agroekonomski analitičar Branislav Gulan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here