Aleksandar Vučić u Kini

0
136

Delegacija Srbije, sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu, doputovala je  u višednevnu posetu Kini, gde će učestvovati na Drugom forumu “Pojas i put”.

Na aerodromu u Pekingu, predsednik Srbije, koji predvodi brojnu delegaciju ministara, dočekan je uz postrojenu počasnu gardu kineske vojske i crveni tepih.

Našu državnu delegaciju čine potpredsednik Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade i ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar finansija Siniša Mali.

Takođe, u poseti Pekingu su i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić.

Tokom posete kineskoj prestonici, predsednik Srbije će se sastati sa predsednikom Kine Si Đinpingom, kao i sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, sa kojima će, pored bilateralnih pitanja, razgovarati i o Kosovu i Metohiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here