Dr Milorad Mijatović o problemu prevremenog penzionisanja

0
202

Narodni poslanik dr Milorad Mijatović izrazio je očekivanje da će penali za prevremeni odlazak u penziju uskoro biti ukinuti, kao i da se svima onima koji napune šezdeset pet godina života penzije neće umanjivati.

Predstavnici Ministarstava rada i finansija uradiće zajedničku analizu o tome kakve efekte bi moglo da ima eventuano ukidanje “penala” za prevremeno penzionisanje, a nakon toga će ona biti predstavljena socijalnim partnerima, saopšteno je nakon jedne sednice Socijalno-ekonomskog saveta. Da li se uskoro može očekivati ukidanje ovih penala pitali smo poslanika Socijaldemokratske partije Srbije u Skupštini Srbije dr Milorada Mijatovića.

Ministar za rad Zoran Đorđević je posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta najavio “dubinsku analizu” problema.To prema mišljenju predstavnika sindikata, podrazumeva u stvari računicu koliko će državu koštati takvo rešenje. Sindikati su ocenili da u pitanju nije veliki izdatak za državnu kasu i PIO fond. Njihovi predstavnici smatraju da će država imati sluha za ljude koji su na ivici egzistencije i koji godišnje zbog propisa gube dve cele penzije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here