Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare

0
165

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare na deonici auto-puta E-763 od Surčina do Obrenovca na Koridoru 11.

Predsednika su predstavnici Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, kao i “Puteva Srbije” upoznali sa tokom radova. Most dužine hiljadu pet stotina osamdeset jedan metar i širine dvadeset devet metara gradi kineska kompanija “CCC”, a ukupna vrednost radova na toj deonici iznosi dve stotine trideset tri koma pet miliona dolara. Ostalo je još metar i po mosta da se spoji, a kako je rekao Vučić može sa ponosom da najavi da će se dve obale Save spojiti u narednih nekoliko dana.

Predsednik Vučić je najavio i da se za tri meseca otvara i istočni krak Koridora 10, ka Bugarskoj. Prema njegovim rečima to je nešto što menja sliku Srbije i što pokazuje koliko je Srbija napredovala i da može da ide brže i uspešnije nego što je bilo ranije.
Predsednik Vučić je zahvalio kineskim partnerima na tome što daju najbolje uslove, kao i predsedniku Kine Si Đinpingu i kompletnom kineskom rukovodstvu na ogromnom trudu i radu.

Na pitanje čime je Srbija zaslužila kineske investicije, ambasadorka Čen Bo je rekla da je za kineske privrednike važan prijateljski odnos naše zemlje. Srbija je, kako je ukazala, nauticajnija u regionu, a poslovno okruženje je efikasnije nego u drugim zemljama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here