Održan poslovni forum o saradnji između Ruske Federacije i Srbije

0
125

U Novom Sadu je održan poslovni forum na kome je ocenjeno da se saradnja između Ruske Federacije i Srbije u oblasti poljoprivrede povećava iz godine u godinu.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je u  svom obraćanju na forumu  napomenuo da je saradnja sa Ruskom Federacijom od izuzetnog značaja imajući u vidu da se svake godine povećava spoljnotrgovinski bilans, pogotovo u oblasti agrara.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević je rekao da su predstavnici dvadeset dve kompanije iz Nižnjeg Novogoroda gosti Novog Sada i Vojvodine. On je dodao da se od foruma očekuju uspešni razgovori iz oblasti metalske i hemijske industrije, medicinske opreme kao i informacionih tehnologija, kao i još bolja saradnja između vojvođanskih i privrednika Ruske Federacije koja je poslednjih godina u stalnom usponu.

Ministar za industriju regiona Nižnjeg Novgoroda Maksim Černasov zahvalio se svima koji su zaslužni za organizaciju njihove poslovne misije u Srbiji. On je takođe rekao da je saradnja Grada Novog Sada i Nižnjeg Novgoroda započeta još 2005. godine, a prošle godine je potpisan i sporazum sa Autonomnom pokrajinom Vojvodinom.

Tokom Poslovnog foruma održane su prezentacije proizvodnih kapaciteta, poslovnih inicijativa i investicionih potencijala Vojvodine i Nižnjeg Novgoroda, a potpisan je i Sporazum o saradnji između Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Nižnjeg Novgoroda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here