Položen kamen temeljac tehnološkog kampusa američke kompanije NCR

0
125

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je početku radova na izgradnji najsavremenijeg tehnološkog kampusa američke kompanije NCR na Novom Beogradu.

Predsednik Vučić i predsednik korporacije NCR Majkl Hejford položili su kamen temeljac, a to su zatim učinili i na digitalan način, polaganjem šaka na digitalnu “crnu kocku”. Predsednik Republike je istakao da su Srbiji potrebni pamet i nove tehnologije, uz ocenu da je ovaj projekat, koji je naša zemlja podržala sa četrnaest miliona evra, jedna od pretpostavki za bolju budućnost naše zemlje.

Kako je rekao predsednik  Vučić, ova investicija pokazuje da odnosi između Srbije i SAD mogu da budu neuporedivo bolji i dodao da ta saradnja donosi sadržajnije odnose koji će biti zasnovani na drugačijim osnovama i još većem poštovanju dveju zemalja. Prema njegovim rečima, u kampusu na Novom Beogradu, koji će biti veći od kampusa te kompanije u Atlanti, radiće četiri ili pet hiljada ljudi dnevno i stvarati uslove za bolju budućnost Republike.

Srbija je, kako je istakao, prvi put uvrštena na listu svetskih destinacija za softvere, naučne inovacije i tehnologije jer smo peti u svetu po broju talaneta za softvere i blokčejn, a jedini u regionu.

On je takođe napomenuo da gimnazije do 17. maja primaju prijave za specijalizovana odeljenja za internet i za softverske tehnologije, pri čemu je do sada prijavljeno hiljadu šest stotina trideset mladih ljudi.

NCR kampus će biti najveći tehnološki kampus te kompanije u Evropi, a završetak radova je planiran za početak 2021. godine. Investicija je vredna približno devedeset  miliona dolara. NCR korporacija je vodeća kompanija u oblasti softvera i pružanja usluga u sektoru finansija, maloprodaje, ugostiteljstva i telekomunikacija.

Na Novom Beogradu će se nalaziti drugi kampus koji američki NCR podiže negde u svetu, a prvi je izgrađen u Atlanti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here