Kosta Čavoški o očuvanju srpskog jezika i povećanju kvaliteta govora

0
159

Akademik Kosta Čavoški ocenio je da se u javnoj komunikaciji i u državnim institucijama mora početi sa korišćenjem ćiriličnog pisma jer do svog pisma i jezika drže sve ozbiljne države i nacije.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da kultura govora nije u zavidnom stanju, ali da je samo postojanje te teme na javnoj sceni znak da je urađen veliki posao. On je rekao i da čim su ‚‚kultura govora, očuvanje kvaliteta jezika i afirmisanje kulture čitanja teme na javnoj sceni, uradili smo mnogo.‚‚ Šta bi društvo trebalo da uradi u narednom periodu kako bi se više učinilo na očuvanju srpskog jezika i na povećanju kvaliteta govora. Odgovarajući na ovo pitanje akademik Kosta Čavoški je rekao.

Ministarstvo kulture i informisanja je ove godine pokrenulo projekat “Karavan kulture govora” koji je otpočeo u Biblioteci grada Beograda. Akciju “Negujmo srpski jezik” započeo je Sekretarijat za kulturu grada Beograda u saradnji sa Filološkim fakultetom, a za akciju je vladalo veliko interesovanje u mnogim gradovima u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here