Zorana Mihajlović razgovarala sa komesarom za trgovinu Velike Britanije za Evropu Endrjuom Mičelom

0
216

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa komesarom za trgovinu Velike Britanije za Evropu Endrjuom Mičelom o saradnji dveju zemalja, regionalnom povezivanju i infrastrukturnim projektima koji se realizuju u Srbiji.

Mihajlović je iskazala zahvalnost Mičelu na podršci koju Velika Britanija pruža Srbiji na njenom evropskom putu i u sprovođenju reformi koje su doprinele poboljšanju poslovnog okruženja u zemlji.

Ona je istakla da postoji značajan prostor za jačanje privredne saradnje, kako u oblasti infrastrukture, tako i u segmentu saobraćaja, uz napomenu da je ove godine u Londonu potpisan Sporazum o međunarodnom drumskom saobraćaju između Srbije i Velike Britanije.

Srbija u ovoj godini, kako je ukazala, pokreće novi investicioni ciklus u oblasti infrastrukture, vredan više od pet milijardi evra.

Prema njenim rečima, naglasak pri izboru projekata stavljen je na one koji imaju regionalni značaj jer su dobre infrastrukturne veze sa susedima važne za konkurentnost privrede, nove investicije i brži ekonomski razvoj.

Mičel, koji je prvi visoki predstavnik britanskog Ministarstva trgovine koji je posetio Srbiju, naglasio je da je njegova zemlja zainteresovana za unapređenje bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje sa našom državom. Bez obzira na sve neizvesnosti u vezi s izlaskom Velike Britanije iz EU, kako je rekao Mičel, ta zemlja ostaje zainteresovana za region Zapadnog Balkana i za Srbiju, kao i za jačanje bilateralnih odnosa, posebno u oblasti ekonomije, trgovine i razvoja infrastrukture.

Razgovoru je prisustvovao i ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here