U Zrenjaninskoj gimnaziji održana je završna konferencija projekta ,,Pametne škole Zrenjanina’’

0
167

Kroz NIS-ov program ,,Zajednici zajedno’’, između ostalog, unapređuje se kvalitet obrazovanja u Srbiji. Jedan od takvih primera je i grad Zrenjanin kome je dodeljena najsavremenija digitalna oprema za 20 osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Zrenjanina. Podrškom projektu ,,Pametne učionice Zrenjanina’’ u vrednosti od 3,9 miliona dinara, kompanija NIS doprinosi bržem i lakšem učenju i sticanju znanja u oblasti informacionih tehnologija.

Gradonačelnik Janjić se zahvalio društveno-odgovornoj kompaniji NIS koja ulaže značajna sredstva u grad Zrenjanin a dodao je i da će grad u narednom periodu obezbediti još 24 table koje nedostaju školama.

O misiji klastera govorio je predsednik Skupštine IKT klastera Dragan Vidaković. Tom prilikom je rekao da Zrenjanin treba da bude jedan od 5 najznačajnijih IT centara u Srbiji.

U Zrenjaninskoj gimnaziji su do sada putem NISovog programa opremljena dva kabineta dok je u opremanju trećeg učestvovao grad Zrenjanin rekao je direktor Gimnazije Milan Radaković.

Na svečanosti koja je organizovana u Zrenjaninskoj gimnaziji, prisustvovali su predstavnici grada Zrenjanina, kompanije NIS kao i predstavnici škola u kojima je program realizovan. Program podrazumeva novu opremu u vidu računara, pametne table, projektora i kamere koja će značajno podići kvalitet obrazovanja kroz multimedijalno učenje i primenu novih tehnologija u nastavi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here