Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan u Bukureštu

0
115

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan učestvovao je u radu neformalnog sastanka ministara zaštite životne sredine zemalja članica Evropske unije, koji je održan u Bukureštu.

Pomenuti skup bio je  posvećen najznačajnijim temama iz oblasti zaštite životne sredine usmerenim ka poboljšanju kvaliteta života stanovnika Evrope. U okviru plenarnog zasedanja održane su sesije posvećene klimatskim promenama, odnosno inovativnim rešenjima i ulozi građana na putu ka budućnosti bez emisije ugljenika, i o rezultatima Globalne procene stanja biodiverziteta i ekosistemskih usluga i značaju za EU i Globalni okvir biodiverziteta za period nakon 2020. godine.

Trivan je, obraćajući se učesnicima ovog skupa, istakao da ova pitanja imaju veliki značaj za Srbiju koja trenutno utvrđuje strateški i zakonodavni okvir u oblasti klimatskih promena kroz Nacrt zakona o klimatskim promenama, čije se usvajanje očekuje u narednom periodu, i Strategije za klimatske promene sa Akcionim planom.

Ministar je na marginama skupa razgovarao sa evropskim komesarom za životnu sredinu Karmenom Velom, evropskim komesarom za klimatske akcije i energetiku Migelom Ariasom Kanjeteom, ministrima zaštite životne sredine Portugalije, Turske, Slovačke i državnim sekretarom Španije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here