Novica Stevanović o izborima na Kosovu i Metohiji

0
122

Pukovnik u penziji i publicista Novica Stevanović izjavio je da bi bilo normalno da na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji pored političkih stranaka učestvuju i udruženja građana ali na osnovu zakona republike Srbije.

Predsednica Evropskog pokreta za Kosovo i Metohiju Rada Trajković, ocenjuje da vanredni lokalni izbori na severu Kosova nisu demokratski, jer na njima učestvuje samo Srpska lista, dok su kandidati albanskih partija samo maska, jer se zna da te stranke nemaju nikakve šanse da pobede. Ona tvrdi da Vučić i njegovi Srbi moraju da pobede na izborima, jer je veliki ulog u pitanju. Koji su razlozi što na izborima nema i drugih predstavnika Srba sa severa pokrajine glasilo je pitanje koje smo uputili pukovniku u penziji i publicisti Novici Stevanoviću.

Gradonačelnici četiri opštine gde se organizuju lokalni izbori  su u novembru prošle godine podneli ostavke u znak protesta zbog uvođenja taksi od  sto odsto na srpsku i robu iz Bosne i Hervegovine.  Posle konsultacija predsednika privremenih prištinskih institucija sa predsednikom Centralne izborne komisije Kosova, Hašim Tači je raspisao vanredne izbore za gradonačelnike opština na severu Kosova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here