Dejan Molnar o aktuelnom razvojnom modelu industrijske proizvodnje u Srbiji

0
518

Docent na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Dejan Molnar rekao je da pad proizvodnje  koji je zabeležen na početku godine predstavlja možda nemogućnost aktuelnog razvojnog modela da obezbedi održive stope rasta.

Već tri meseca industrijska proizvodnja u Srbiji neprekidno pada. U novembru prošle godine bila je za jedan odsto manja nego u istom mesecu 2017, u decembru je pad iznosio čitavih šest koma tri odsto, dok je u januaru ove u odnosu na januar 2018. industrijska proizvodnja je smanjena za pet koma pet odsto.  Da li se može konstatovati da se naša zemlja nalazi u recesiji ili su ovakva kretanja samo najava recesije? Govoreći o ovoj temi  docent na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Dejan Molnar je rekao.

Industrijska proizvodnja u Srbiji prema podacima  Republičkog zavoda za statistiku porasla je u martu 2019. godine za  dva koma tri odsto u odnosu na prosek 2018. godine, dok je u odnosu na isti mesec prošle godine bila manja za dva koma osam odsto. U periodu januar-mart 2019. godine, industrijska proizvodnja bila je manja za jedan koma devet odsto u odnosu na isti period 2018.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here