Milorad Mijatović: Naučno-tehnološki park u Borči će značiti mnogo za našu zemlju

0
307

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije dr Milorad Mijatović ocenio je da će naučno-tehnološki park u Borči značiti mnogo za našu zemlju i njenu pripremu za četvrtu tehnološku revoluciju.

Ministar Nenad Popović je potpisao u Pekingu tri sporazuma sa kineskom kompanijom CRBC kojima se stiču uslovi za početak radova na realizaciji projekta Srpsko-kineskog industrijskog parka u Borči. Potpisani su Ugovor o razvoju projekta, Ugovor o osnivanju zajedničke kompanije, kao i poslovni plan Srpsko-kineskog industrijskog parka koji će se prostirati na trista dvadeset hektara. Poslanika Socijaldemokratske partije Srbije dr Milorada Mijatovića smo pitali šta će otvaranje parka značiti za razvoj Srbije.

Kako je objavljeno u medijima, već je više od pedeset kineskih kompanija potpisalo protokol o namerama da žele da otvore svoje proizvodne i tehnološke kapacitete u budućem parku u Borči . Otvaranje novih radnih mesta u budućem tehnološkom centru doprineće rastu domaćeg BDP-a od preko  jedan koma pet posto u narednih pet do sedam godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here