Milan Krkobabić: Definisaćemo novu poziciju sela u Ustavu Srbije

0
130

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić najavio je da će njegov kabinet, zajedno sa stručnjacima i predstavnicima Odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti, definisati novu poziciju sela u Ustavu Srbije.

Krkobabić je u izjavi za novinare, pred početak okruglog stola “Sistemi zadruga i seoska samouprava u Srbiji”, koji je održan u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, rekao da su lokalne zajednice najpozvanije da preuzmu odgovornost i rešavaju probleme na selu.

Ministar je ocenio da se već sada prazne čitava područja na jugu Srbije, ali i u Vojvodini, u delu prema rumunskoj i hrvatskoj granici.

Akademik Dragan Škorić, koji je predsednik Odbora za selo SANU, rekao je da će se sagledati stanje i utvrditi kojim putem se može stabilizovati selo, vratiti vera u njega i sprečiti odlazak stanovnika, naročito mladih. On je naglasio da treba omogućiti da se dobrovoljno ukrupne imanja kako bismo imali naprednu poljoprivredu i sela koja mogu da se takmiče sa razvijenom Evropom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here