Đorđo Žujović o odnosu na relaciji EU-Srbija

0
250

Član predsedništva Liberalno demokratske partije Đorđo Žujović ocenio je da izjave o proširenju Evropske unije ’’služe za unutrašnje potrebe zemalja članica Unije’’.

Bez obzira na različite poruke koje stižu iz Evropske unije, jasno je da ne postoji namera o skorom proširenju na Zapadni Balkan. Priča o članstvu je prema pojedinim mišljenjima nerealna i sa stanovišta političkih izazova unutar EU i iz perspektive dosadašnjeg tempa otvaranja pregovaračkih poglavlja. Na pitanje kako Liberalno demokratska partija  komentariše trenutna  dešavanja na relaciji EU-Srbija, odgovor je dao član predsedništva ove partije Đorđo Žujović.

Prema pojedinim analizama najneposrednija oblast u kojoj će region Zapadnog Balkana osetiti uticaj izbora koji su nedavno završeni u EU,  jeste sastav buduće  Evropske komisije. Naime, sve oči regiona biće uprte u nardnog Visokog predstavnika EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i Komesara za proširenje. Za sada nije poznato ni  da li će Direktorat za susedsku politiku i proširenje nastaviti da postoji u sadašnjem obliku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here