Najava konkursa ,,1300 kaplara’’

0
160

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za novinare na kojoj bilo reči o raspisivanju književnog konkursa na temu 1300 kaplara, koji pokreću Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka Žarko Zrenjanin.

Povodom 100 godina od osnivanja Organizacije rezervnih vojnih starešina Srbije, Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanin u saradnji sa Gradskom narodnom bibliotekom Žako Zrenjanin i pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina raspisala je konkurs za esej o 1300 kaplara za učenike srednjih škola. Jedan učenik može podneti samo jedan rad sa maksimalno 2500 reči. Na konferenciji za novinare tim povodom su se obratili Tanja Dulović, predsednica Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanin i Milan Bjelogrlić, direktor GNB Žarko Zrenjanin. Govoreći o značaju pomenutog konkursa Tanja Dulović je istakla da je ideja da što više mladih ljudi sazna priču o 1300 kaplara.

Direktor GNB Žarko Zrenjanin Milan Bjelogrlić govorio je o razlozima zbog kojih se biblioteka priključila ovako značajnom projektu.

Radovi se potpisuju šifrom i dostavljaju se u tri štampana primerka u zatvorenoj koverti uz koju se dostavlja i zatvorena koverta sa rešenjem šifre. Osim rešenja šifre potrebno je upisati prezime i ime autora rada, naziv škole, razred i adresu škole, ime i prezime mentora i kontakt telefon kao i adresu i kontakt telefona autora rada. Radovi se dostavljaju poštom ili lično na adresu GNB Žarko Zrenjanin najkasnije do petka, 6.septembra do 13h. Proglašenje najboljih radova i uručivanje nagrada za učenike i mentore obaviće se na svečanoj akademiji ORVS Zrenjanin 15.septembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here