Obilazak radova na izgradnji vrtića u naselju Putnikovo

0
228

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišao je danas radove na izgradnji vrtića u naselju Putnikovo. Novi vrtić biće u funkciji od drugog polugodišta školske 2019/2020 godine.

Vrtić koji se gradi u naselju “Putnikovo” na teritoriji mesne zajednice “Bolnica-Berbersko”, nalazi se između ulica Rajka Rakočevića, Vojvode Putnika i Kočićeve i  biće 20 objekat u sastavu Predškolske ustanove Zrenjanin. Njegova izgradnja otpočela je septembra prošle godine. Naručilac radova je Republika Srbija – Ministarstvo privrede, a investitori Republika Srbija i Grad Zrenjanin. Ukupna vrednost radova je 55 miliona dinara, od čega je Grad Zrenjanin obezbedio 38 miliona.

Gradonačelnik Janjić je još istakao da je Zrenjanin jedan od retkih gradova u kojima ne postoji lista čekanja za upis dece u vrtić i da sva prijavljena deca, uglavnom njih oko 2500 bude upisano, kao i da roditelji time treba da budu zadovoljni kao i činjenicom da za boravak dece plaćaju svega 20% od ekonomske cene smeštaja dece u vrtiće, dok grad plaća preostalih 80%. Direktor Predškolske ustanove Zrenjanin Vladimir Petrović ponovio je činjenicu da sva prijavljena deca budu i upisana u vrtiće Predškolske ustanove i da za sve ima mesta, kao i da je od ove godina novina bila upis dece u vrtić elektronskim putem.

Poslednje nedelje avgusta na vrtićima će biti istaknute liste upisane dece, a tada će i roditelji, koji su propustili majski upis moći da upišu decu u vrtiće u kojima još uvek ima slobodnih mesta. Izgradnja vrtića na Putnikovu biće završena septembra,a sa radom će početi od drugog polugodišta školske 2019/2020 godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here