Dragan Petrović: Crkva ima jedinstven stav za rešavanje kosovskog problema

0
112

Politički analitičar dr Dragan Petrović je rekao da se posle susreta vladika Srpske pravoslavne crkve i Aleksandra Vučića potvrdilo da crkva ima jedinstven stav prema problemu rešavanja kosovskog problema.

Više arhijereja Srpske pravoslavne crkve uputilo je pismo patrijarhu Irineju u kome su ga obavestili da se ograđuju od sadržaja zvaničnog završnog saopštenja Sabora, koje je javnosti 18. maja dostavio portparol SPC episkop bački Irinej. Političkog analitičara dr Dragana Petrovića smo pitali kako komentariše susret članova Sinoda i predsednika Vučića.

Sabor Srpske crkve ponovio je u saopštenju jedinstveni stav da je ‚‚neprihvatljiva bilo kakva izmena statusa Kosova i Metohije, koja vodi ili priznanju Kosova kao nezavisne države ili bilo kojoj varijanti teritorijalne podele, bez koje nije moguće razgraničenje. Takva rešenja dovela bi neizbežno do iseljavanja većine preostalog srpskog naroda, koji živi u većinski albanskim sredinama Kosova i Metohije, i do nesagledive štete za našu duhovnu i kulturnu baštinu‚‚.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here