Slava Vaznesenjskog hrama i mesnih zajednica na Bagljašu

0
296

U naselju Bagljaš obeležen je Spasovdan – hramovna i slava mesnih zajednica Veljko Vlahović i Sonja Marinković.

U Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u naselju Bagljaš, u jutarnjim časovima, pred mnogobrojnim vernicima održana je sveta liturgija povodom hramovne i slave stanovnika Bagljaša, Vaznesenja Gospodnjeg – Spasovdana. Pre tri godine mesne zajednice Sonja Marinković i Veljko Vlahović donele su odluku na zajedničkoj sednici saveta da se Vaznesenje Gospodnje ustanovi kao slava obe mesne zajednice. O obeležavanju nešto više je rekao predsednik saveta MZ Sonja Marinković Simo Salapura.

Kum ovogodišnje slave je Igor Dostanić a kumstvo za narednu godinu je preuzela Snežana Uzelac. U skladu sa odlukom o ustanovljenju slave, odlučeno je i da se svake godine zaslužnim pojedincima i kolektivima dodeljuju Vaznesenjske plakete za doprinos razvoju Bagljaša. Ove godine plakete su dobili udruženje invalida rada Mesni odbor Bagljaš, književnik Radivoj Šajtinac i urednica kulture u listu Zrenjanin, novinarka Branka Jajić.

U kulturno-umetničkom delu programa na platou ispred mesne zajednice nastupio je hor OŠ Petar Petrović Njegoš kao i vokalna solistkinja Milica Dosković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here