Izložba Smiljke Hornjak

0
260

U prostorijama MZ Veljko Vlahović otvorena je izložba Smiljke Hornjak, umetnice iz Zrenjanina, koja radi reljefe od prirodne slame.

Izložba Smiljke Hornjak, nesvakidašnje umetnice iz Zrenjanina koja radi reljefe i intarziju od prirodne i nebojene slame otvorena je u MZ “Veljko Vlahović” u Zrenjaninu povodom proslave Vaznesenja Gospodnjeg, Spasovdana. Organizatori događaja su “Asocijacija za razvoj Bagljaš” i mesna zajednica “Veljko Vlahović. Smiljka Hornjak rođena je u Boboti kod Vukovara, imala je do sada oko 150 kolektivnih a ovo joj je treća samostalna izložba. Tradicija izrada ručnih radova i slika od slame potiču iz Subotice, gde je autorka živela jedan period svog života i istu tehniku prenela u Zrenjanin. Koristeći tradicionalno pletenje slame, usavršila je izradu slika od slame. O svom radu Smiljka Hornjak je rekla sledeće:

Ovo stvaralaštvo, čvrsto povezano sa prirodom i tlom na kome je nastalo, ne može da se svrsta ni u jedan pravac umetnosti, jer potiče iz srca i ima svežinu čistog izvora. Tako se ovoga puta umetnost pojavila kao iznenađenje. Izložbu u Zrenjaninu je otvorila Nataša Đorđević, umetnica iz Zrenjanina a nastupio je i hor “Panonika”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here