Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom

0
98

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom,kojem je tom prilikom izrazila zahvalnost na uspešnoj saradnji i ličnom doprinosu unapređenju odnosa i saradnje dveju zemalja u brojnim oblastima.

Ambasador Kif, koji završava svoj mandat u Srbiji, istakao je da je naša zemlja učinila veliki napredak u reformisanju države, čemu je i lično bio svedok u proteklim godinama. Srbija je čvrsto opredeljena za evropski put i, bez obzira na velike izazove, učinjen je progres na ovom planu.  Postignuti su, kako je ocenio odlični rezultati u poboljšanju poslovnog ambijenta pri čemu je neophodan nastavak reformi koje bi ojačale vladavinu prava i borbu protiv korupcije i doprinele povećanju robne razmene i stranih investicija.

Prema njegovim rečima, postoji veća zainteresovanost britanskih investitora za ulaganja u Srbiji.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnoj situaciji u vezi sa Bregzitom izrazivši optimizam da će se saradnja naših država nastaviti i nakon izlaska Velike Britanije iz Evropske unije.

Premijerka je prenela zahvalnost ambasadoru Kifu na podršci Vlade Velike Britanije  kroz Fond za dobru upravu, koja je naročito značajna za reformu državne uprave ,modernizaciju administracije i uvođenje elektronske uprave.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here