Tomo Kovač o potencijalnom članstvu Bosne i Hercegovine u NATO paktu

0
212

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Tomo Kovač rekao je da bi članstvom Bosne i Hercegovine u NATO paktu, Republika Srpska izgubila i deo  svog suvereniteta, a to se pre svega odnosi na imovinu.

Na sastanku lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika i predsednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića u Sarajevu pre izvesnog vremena, nije postignut dogovor o formiranju vlasti na nivou Bosne i Hercegovine.  Kako su objavili pojedini mediji Izetbegović je ponovio uslove koji se tiču članstva Bosne i Hercegovine u NATO-u, što je Dodik odbio. Da li je  samo NATO razlog što još nije formirana centralna vlast u  Bosni i Hercegovini, pitali smo nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Tomu Kovača.

Formiranje Saveta ministara BiH po ocenama analitičara, zavisiće od kongresa Stranke demokratske akcije koji bi trebao da se održi krajem leta, a na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo. Upravo ovaj kongres je razlog zbog kojeg lider SDA Bakir Izetbegović mesecima koči formiranje Saveta ministara i svim silama pokušava da se nametne kao lider svih Bošnjaka, jer mu je to jedina slamka da spasi vlastitu fotelju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here