Šesta manifestacija ,,Dani taraških roda”

0
323

,,Dani taraških roda’’ održani su šesti put u naseljenom mestu Taraš. Ove godine gost manifestacije bio je karavan Banatske bajke a posetioci su uživali i u bogatom kulturno-umetničkom programu.

Manifestacija “Dani Taraških roda” održana je po 6. put i ove godine oplemenjena je karavanom Banatske bajke. Taraš je naseljeno mesto koje je poznato po krompiru, kupusu, rodnoj kući Toze Markovića, skeli i prelepoj Tisi a rode su te koje su mu donele i titulu Evropskog sela roda za 2015. godinu. Manifestacija je postala tradicionalna a koliko se ovogodišnja razlikuje u odnosnu na prethodne rekla je Aleksandra Marovac Cucić, predsednica udruženja građana ,,Taraške rode’’.

Turistička organizacija Zrenjanina, Kulturni centar i IP Media 023 uz podršku grada Zrenajnina ove godine su učestvovali i dali svoj pun doprinos kako bi pomogli manifestaciju u okviru “Karavana Banatske bajke”. Na samom otvaranju manifestacije prisutnima su se obratili direktori Zoran Ljubotina, Goran Marinković, koordinatorka programa Maja Pandurov i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Direktor Kulturnog centra Goran Marinković čestitao je meštanima Taraša na uspešno organizovanoj manifestaciji

Grad Zrenjanin podržava manifestacije kako na teritoriji grada tako i na teritoriji okolnih mesta a pored toga dosta ulaže i u razvoj sela. Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić govorio je ovom prilikom i o radovima koji su realizovani u proteklom periodu a najavio je i izgradnju još tri i po km puta.

O programu Banatske bajke koja počinje 10.juna od 20h ispred IP Media 023 govorila je Maja Pandurov.

Pored programa gosti i posetioci ovog naseljenog mesta imali su priliku da obiđu i etno sokak sa raznim rukotvorinama i izložbama a tu su bili i vinari i pčelari. Pored toga mogli su da degustiraju i domaće proizvode i kraft pivo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here