Izgradnja stambenog objekta za potrebe zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica

0
124

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obišao je radove na izgradnji stambenog objekta za potrebe zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica u Pančevačkoj ulici.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima obišao je radove na izgradnji stambenog objekta za potrebe zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica u Pančevačkoj ulici koji se sprovode u okviru Regionalnog stambenog programa – Potprojekta 5 u Republici Srbiji. U toku je izgradnja 40 stanova istakao je gradonačelnik Janjić i najavio povezivanje Pančevačke i ulice Laza Kostića koje će se realizovati u narednom periodu.

Saša Skendžić iz Jedinice za upravljanje projektima, vodeći inženjer na izgradnji objekta u Pančevačkoj ulici govorio je o finansijskim sredstvima koja su obezbeđena kroz donatorska sredstva Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope i kroz učešće Grada Zrenjanina. Najavio je i da će radovi biti završeni do kraja godine.

Poverenik za izbeglice i migracije u Gradskoj upravi Zrenjanin Vjerka Hrubik, objasnila je kome su stanovi namenjeni i dodala da je na sednici saveta za upravljanjem migracijama usvojen tekst predloga Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja izbeglica i interno raseljenih lica.

U ovom objektu biće zbrinuto 40 porodica, planirano je da se svi radovi završe do kraja godine, a vrednost investicije iznosi nešto više od 900.000 evra. Stanovi su projektovani prema veličini porodica, tako da su površine od 30 do 70 kvadratnih metara. Izvođač radova je preduzeće “Kej” iz Valjeva, koje izvodi radove na još nekoliko objekata koji se grade u okviru “Potprojekta 5”, na 24 lokacije širom Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here