Slobodan Reljić o pregovorima oko statusa Kosova i Metohije

0
167

Novinar  i publicista Slobodan Reljić ocenio je da aktuelna vlast u pregovorima oko statusa Kosova i Metohije trudi da Rezoluciju 1244 UN predstavi kao nešto što nije u korist naše države.

Novinar  i publicista Slobodan Reljić je u jednom razgovoru za medije rekao ‚‚da je Rezolucija 1244 koja podrazumeva da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, linija  ispod koje naša država ne sme da ide u pregovorima.‚‚On je naglasio i da Rezolucija podrazumeva da su spoljne granice u nadležnosti Srbije. Da li aktuelna vlast u pregovorima dovoljno koristi ovaj argument, glasilo je pitanje koje smo postavili Slobodanu Reljiću.

Broj interno raseljenih sa Kosova i Metohije, koji su utočište u poslednjih dvadeset godina pronašli u centralnoj Srbiji prema pojedinimi podacima premašuje dve stotine dvadeset hiljada. Trenutan broj interno raseljenih sa Kosova i Metohije, prema evidenciji Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije iz 2018.godine, pokazuje da je taj broj nešto veći od dve stotine jedne hiljade lica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here