Zrenjanin dobija novi kulturno obrazovni centar u zgradi bivšeg Komiteta

0
231

U sali Gradskog veća održana je konferencija za novinare povodom rekonstrukcije zgrade bivšeg Komitera i otvaranja novih studijskih programa.

Na konferenciji za novinare koja je održana u sali Gradskog veća saopšteno je da će u narednom periodu početi rekonstrukcija zgrade bivšeg Komiteta i da će se na tom mestu zahvaljujući fakultetu FAM otvoriti novi studijski programi kao i brojni druge sadržaje. Tim povodom su se obratili pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i dekan prof.dr Goran Kvrgić. Pored obrazovne svrhe, prostor nekadašnjeg bioskopa koristiće se i za razne kulturne manifestacije najavio je Radišić i dodao da je cilj da mladi ostanu u našem gradu ali i da Zrenjanin jednog dana postane univerzitetski grad.

Fakultet za menadžment posluje 3 godine u Zrenjaninu a želja je da prošire svoju ponudu tako što će pratiti ono što se na tržištu rada traži. Kako je istakao dekan prof.dr Goran Kvrgić sa velikim brojem preduzeća ostvarena je poslovno-tehnička saradnja i u tom smeru se i modifikuju programi. Kvrgić je posebno naglasio da FAM ima potpisane ugovore i sa velikim brojem fakulteta iz Srbije i da će se i programi tih obrazovnih ustanova, u narednom periodu, ponuditi studentima u Zrenjaninu.

Zgrada bivšeg Komiteta prostire se na 1.950 kvadrata i plan je da u narednom periodu to bude kulturno-obrazovni centar. Pored obrazovanja u ponudi će biti i kulturni sadržaji, pozorišni programi, pesničke i književni večeri, galerija slika, bioskop i još dosta toga. Na konferenciji je najavljeno da će radovi biti završeni najkasnije za 60 dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here