Dušan Janjić o situaciji na Kosovu

0
198

Politički analitičar Dušan Janjić je ocenio da je situacija koja je nastala posle intervenije kosovske pilicije na severu pokrajine jedna od najdramatičnijih u poslednjih nekoliko godina.

Ono što se nezvanično moglo čuti među srpskim i albanskim novinarima na Kosovu u vezi događaja na severu pokrajine  je to da je u pitanju bio još jedan dogovor o pravljenu i smirivanju tenzija.Ono bi prema njihovoj oceni,vodilo do jedne ili više vrlo ozbiljnih akcija ovog tipa nakon koje će doći do smirivanja situacije i konstatovanja faktičkog stanja. Koliko ima istine u ovakvoj oceni proteklih događaja na Kosovu , glasilo je pitanje koje smo postavili političkom analitičaru Dušanu Janjiću.

Na sednici Nacionalnog konventa o EU u Narodnoj skupštini, predsednik Vučić je rekao da je deo međunarodne zajednice ojačao poziciju kosovskog premijera Haradinaja kada su skrenuli pažnju sa razgovora u kojima su učestvovali kosovski predsednik Hašim Tači, Vučić i visoka predstavnika Federika Mogerini. On je rekao da smo danas‚‚ u ćorsokaku i da je vrlo moguće ili gotovo verovatno da sastanka u Parizu 1.jula i ne bude. ‚‚

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here